Symbiose Management Support

Organisatieontwikkeling

Om te zorgen dat uw organisatie actief kan anticiperen op de dynamiek van de omgeving waarin u opereert, is het nodig om continu te werken aan de ontwikkeling er van. U moet ontwikkeling en verandering omarmen, terwijl dat voor veel van uw medewerkers tegennatuurlijk aanvoelt.

Het uitgangspunt bij deze filosofie is dat een van de voornaamste verantwoordelijkheden van de organisatie is, om er voor te zorgen dat medewerkers zich comfortabel voelen bij het feit dat het werk van morgen anders is dan hetgeen er vandaag wordt gedaan. Niet omdat wat we vandaag doen verkeerd is, maar omdat wat we morgen doen beter aansluit bij wat de klant dan verwacht en de organisatie in de toekomst nodig heeft om succesvol te zijn.

Aansluiting van structuur, functies en competenties op de verwachte verandering door middel van opleiding van medewerkers, aantrekken van nieuwe kennis en ervaring en soms het afscheid nemen van bestaande, vormen hierbij belangrijke elementen. Het creƫren van een sfeer waar ruimte is om te experimenteren, waar het maken van fouten wordt gezien als het leren van de organisatie en zodoende innovatief te blijven in het bedienen van de klant in de toekomst, zijn cruciaal.

Symbiose management support ondersteunt u en uw organisatie in het streven om van veranderen en ontwikkelen een continu proces te maken.